De laatste ontwikkelingen rond Participatie

Blijf up to date rond de laatste ontwikkelingen binnen de participatiemarkt:
t laatste nieuws, lezingen, updates en inspirerende verhalen vindt je hier!

Blijf up 2
date

Interview met Kees Klomp

Voor de videoreeks ‘Impactvolle Zaken’ ging Kees Klomp in gesprek met Bartel Geleijnse van The Colour Kitchen Academy. Er wordt onder andere besproken wat de gevolgen zijn van de Corona-crisis.

Bartel geeft aan dat hij net als veel andere (sociale) ondernemers hard wordt getroffen door Corona. Bartel gaat echter ook verder in op hoe sociale ondernemers op deze crisis kunnen inspelen. Zeker nu het er op lijkt dat deze situatie voorlopig niet gaat veranderen.

Bartel heeft met zijn Participatiecarrousel-methode een een systemische kijk op sociaal ondernemen. Het moet niet langer gaan om de persoon sociaal ondernemer, en ook niet om de bedrijfsvorm sociale onderneming; het moet gaan om het verschijnsel sociaal ondernemen. Sociaal ondernemen moet zo inclusief, massaal en normaal mogelijk worden. Sociale ondernemers/ondernemingen moeten daartoe juist intensief samenwerken met het conventionele bedrijfsleven. Er moeten geen muren worden gebouwd tussen sociale ondernemingen en conventionele ondernemingen – met uitsluitende zaken als Code Sociaal Ondernemen en BVm’s – maar juist bruggen. De toekomst is aan integrale, sociale coalities.

play

Bekijk het gehele interview tussen Kees Klomp en Bartel Geleijnse

Recente berichten