Kopstuk werkfit programma

Bij alles wat we doen, geloven we dat leuk werk ervoor zorgt dat jij je beter voelt. We houden van de kracht en ontspanning van de natuur en haar genezende werking. We coachen mensen met licht traumatisch hersenletsel buiten in de natuur en op een werkontwikkelplek naar keuze om weer werkfit te worden.

App een coach App een coach

Kopstuk werkfit programma

Heb je licht traumatisch hersenletsel en wil je toegroeien naar betaald werk? Wil jij meer grip krijgen op je hersenletselklachten? Dan wandel je bij het Kopstuk Werkfit programma goed. Kopstuk Werkfit is een programma van De Participatie Academie en wordt door het UWV vergoed (De Participatie Academie is UWV-contractpartner).

Ik wil meer informatie!

We weten uit eigen ervaring hoe deprimerend, beangstigend en uitzichtloos het kan zijn om met NAH zonder werk thuis te zitten. En je bent niet de enige. Wist je dat er jaarlijks veertigduizend Nederlanders te maken krijgen met beperkingen door hersenletsel? Onze NAH-ervaringsdeskundige, professionele coaches verzorgen een ontspannen, leuk en persoonlijk Werkfit-programma, dat door het UWV wordt vergoed (De Participatie Academie is UWV contractpartner). Hierin versterk jij je zelfvertrouwen, eigenwaarde en conditie. Je doet werkervaring op middels een werkontwikkelplek. Binnen 6 tot 12 maanden ontdek je (opnieuw) wie je bent, welke kwaliteiten je hebt, wat voor werk passend is, of loondienst of werken als zelfstandige bij je past en wat je aankunt. We helpen je bij het zetten van concrete stappen.

Dat doen we door jou en je netwerk bewust te maken van waar je werkelijk staat. We verkennen samen de mogelijkheden voor ontwikkeling en de kansen die dit biedt. Zo gaan we aan de slag om weer werkfit te worden. Een reëel en positief beeld van eigen mogelijkheden op de arbeidsmarkt hoort daarbij. En kies je voor ondernemerschap? Onze coaches zetten met jou graag de eerste stappen op weg naar een bloeiende onderneming.

“Bij alles wat we doen geloven we dat leuk werk ervoor zorgt dat jij je beter voelt. We houden van de kracht en ontspanning van de natuur en haar genezende werking. We coachen mensen met licht traumatisch hersenletsel buiten in de natuur en op een werkontwikkelplek om weer werkfit te worden.”

Dit mag je in ieder geval van ons verwachten

  • Beproefde begeleiding door een ervaringsdeskundige, professionele coach al wandelend in de natuur (outdoor/natuurcoaching)
  • Psycho-educatie over NAH, zodat jij, je omgeving en eventuele werkgever begrijpen wat de beperking en consequenties voor het dagelijks leven inhouden en hoe je hier het beste mee kunt omgaan.
  • De kans om jezelf te ontdekken in een veilige en positieve setting, op eigen tempo en met ruimte voor humor en gezelligheid. Je wordt geholpen om te kiezen wat je echt wilt en kunt en om angst en beperkende overtuigingen los te laten.
  • Loopbaancoaching: (her)ontdekken wat voor werk je leuk vindt, energie geeft en wat bij je past. Hulp bij het opstellen van een up-to-date CV, zoekprofiel en eventueel verder ontwikkelen van netwerkskills.
  • Coaching om te ontdekken of een eigen bedrijf bij je past en wat daar bij komt kijken, of en hoe je een ondernemingsplan moet opstellen en hoe je zorgt voor een vast ‘basisinkomen’.
  • Mogelijkheid voor een werkontwikkelplek bij een werkgever die je graag helpt om werkervaring op te doen en te ontdekken welke werksoort je leuk vindt en aankunt. De werkplek is altijd maatwerk. Wij hebben een uitgebreid netwerk aan bedrijven in allerlei branches. Samen met jou onderzoeken we in welke branche en in wat voor soort functie jij werkervaring op wil doen. Eventueel kunnen we ook een door jouzelf gekozen bedrijf benaderen. .
  • Empathische begeleiding met tools voor een goede dagstructuur, zelfvertrouwen, work-life balance, omgaan met perfectionisme en het vinden van een goede opbouw van werkzaamheden.
Ik wil meer informatie!
Dit mag je in ieder geval van ons verwachten